Màxima qualitat i primera relació afectiva

La Roxana és la cuinera de l´escola que cuina els menus de tots els nens i nenes i els de l´equip sencer. La Nina és qui posa a punt l´escola perqué estigui sempre neta.

  IMG_7567

L´alimentació en la etapa infantil és fonamental per un bon desenvolupament dels infants. Per aquest motiu, a Llar d´Infants El Timbalet tenim com a prioritat oferir la màxima qualitat en les matèries primeres que fem servir i en la seva el.laboració.
La Llar d´Infants El Timbalet disposa de cuina pròpia, així que el menjar el fem a l´escola. Estem constantment connectats amb el Servei Nutricionista de l´Hospital de Nens de Barcelona per a qualsevol consulta sobre nutrició. S´han proposat i certificat 4 menús diferents, el.laborats per la Dra. Cristina Girbau, dietista i nutricionista del mateix hospital.

Alimentació dels nens i nenes

Els anem introduïnt l´alimentació que el seu pediatre va indicant. Per a una bona organització de la situació, aconseguim una atenció individualitzada que aporta tranquil.litat, seguretat i protagonisme al nen o nena, amb la finalitat que l´àpat i l´hora del descans siguin satisfactòries, tant per la mestra com pel nadó. La relació nutricional és, per tant, molt més que la simple satisfacció d´una necessitat primària i es transforma en la primera relació afectiva i comunicativa del nadó (amb la mirada i un to de veu suau).

Quan l´infant ja és més gran i seu a taula per a menjar junt amb els altres nens i nenes el mateix menú, es veu estimulat pel ventall dels productes nous que ha de consumir, identificant diferents gustos, temperatures, textures, olors, colors,… Per una bona organització de la situació, aconseguim una atenció cada vegada més globalitzada, introduïnt els estris i donant opcions a poder participar a l´hora de realitzar encàrrecs senzills com: repartir els pitets, endreçar plats i cuberts, …
Considerem que durant tot l´àpat, s´ha de fomentar un ambient agradable i comunicatiu. També, que l´estona d´espera entre plat i plat sigui mínima i respectar les diferències individuals de cadascú. Tot això, afavoreix una bona educació d´hàbits, una bona relació amb l´educadora, i altres nens i nenes, i una actitut activa en el menjar.

A més, especialistes en nutrició venen a la Llar d´Infants per assesorar i informar als pares sobre la correcte alimentació dels seus fills.