Dia internacional dels infants

Dia internacional dels infants

0

Dia Internacional dels infants

És un dia destinat a l´activitat per a la promoció del benestar i dels drets dels nens del món. L’any 1954, l’Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar que es constituís a tots els països un Dia Universal del Nen i suggerí als governs estatals que celebressin l’esmentat Dia, en la data que cadascun d’ells estimés convenient. L´ONU celebra aquest dia el 20 de Novembre.

Drets i deures dels infants:

1- No hi ha d´haver cap nen ni nena al món sense totes les necessitats cobertes, i els adults han de fer els possibles perquè sigui així.

2- Tots els nens i nenes tenen dret a ser cuidats i a tenir tot el que cal per a poder crèixer bé. Els nens tenen el deure de tractar bé als adults que els envolten i estimar-los.

3- Tots els nens i nenes tenen dret a tenir un nom i a ser d´un lloc. Ells tenen el deure d´estimar el lloc d´on és.

4- Tots els nens i nenes del món tenen dret a néixer en les millors condicions i a tenir menjar, un lloc on viure i esbarjo. Els nens tenen el deure de menjar i cuidar casa seva.

5- Tots els nens i nenes tenen dret a rebre ajuda i atenció especial per a poder superar un problema. Els nens i nenes tenen el deure de dir el que els hi passa.

6- Tots els nens i nenes tenen el dret de tenir una família i el deure d´estimar-la.

7- Tots els nens i nenes tenen el dret d´anar a l´escola i ells el deure de voler aprendre.

8- Els infants tenen el dret de no treballar fins que siguin grans.

9- Els infants tenen dret a que ningú els prengui els drets ni els faci sentir malament i el deure de no deixar ningú de banda.

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *