Educació emocional

Educació emocional

0

Confiem en totes les habilitats…

 

…que tenen els infants i és important dir-los que són especials i diferents.

Les emocions dels infants estan al centre de totes les nostres actuacions perquè, dels 0 als 3 anys, és quan se senten les bases pel desenvolupament saludable de la personalitat. És per això que acompanyem els infants en aquest procés de descobriments constants amb una actitud respectuosa i una mirada oberta que ens aporti l’equilibri necessari per decidir que és el millor en cada moment. La recerca de l’autonomia emocional consisteix a no voler ensenyar res que el nen o la nena no pugui viure, sentir i, finalment, aprendre per ell o ella mateixa.

L’educació emocional ens ensenya a transformar les emocions negatives en algu positiu i conscient. La Núria Sánchez Romanos ha sigut qui ens ha format i entrenat per a que això sigui possible amb èxit, amb el seu mètode NSR.

“Ens ha ensenyat a veure i mirar, hem après a no veure les coses com a problemes sino com a  reptes i això és molt motivador. És una entrenadora molt potent perquè fa que tu vegis les solucions sense que ella t’ho digui, amb  la qual cosa et prepara el camí però tu ets qui decideix en tot moment el que vols fer o el que creus que és millor. D’aquesta manera ens fem emocionalment autònomes i ens permetem equivocar-nos. Fa que confiem en nosaltres mateixes i així ser capaces de prendre decisions, etc. Treballar amb ella és molt enriquidor a nivell personal i professional. És transparent, generosa, empàtica i quan et parla saps que estàs amb la persona adequada i et deixes portar. Ens ha aportat coneixe’ns a nosaltres mateixes i confiar en que podem fer el que ens proposem”. Ara podem compartir el que hem après amb les famílies i els resultats son molt bons.

En educació emocional, la intenció està en la voluntat de fer les coses i ens ajuda a ser conscients de les nostres emocions per a poder gestionar-les i aprendre a resoldre els conflictes sentint-nos segures i gaudint del que fem. Les persones tenim diferents maneres per a captar, sentir, dir, pensar i procesar una mateixa informació. Aquesta és la personalitat que ens fa ser diferents i únics. L’emoció és la energia que ens mou per aconseguir allò que volem o per evitar-ho.

Quan les persones adultes tenim aquesta actitud integrada fem les coses motivades i contagiem, sense voler, un ambient agradable i empàtic, tot transmetent-lo als nens i nenes.

Als nens i nenes se’ls entrena per a resoldre els conflictes buscant solucions i acompanyant-los amb reforç positiu per a que així sigui.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *