Educació emocional

Educació emocional

0

BUAA! YUPI! YUPI!

Les emocions dels infants estan al centre de totes les nostres actuacions perquè, dels 0 als 3 anys, és quan se senten les bases pel desenvolupament saludable de la personalitat. És per això que acompanyem els infants en aquest procés de descobriments constants amb una actitud respectuosa i una mirada oberta que ens aporti l’equilibri necessari per decidir que és el millor en cada moment. La recerca de l’autonomia emocional consisteix a no voler ensenyar res que el nen o la nena no pugui viure, sentir i, finalment, aprendre per ell o ella mateixa.

L´educació emocional ens ensenya a transformar les emocions negatives en algu positiu i conscient. La Núria Sánchez Romanos ha sigut qui ens ha format i entrenat per a que això sigui possible amb èxit, amb el seu mètode NSR.

“Ens ha ensenyat a veure i mirar, hem après a no veure les coses com a problemes sino com a  reptes i això és molt motivador. És una entrenadora molt potent perquè fa que tu vegis les solucions sense que ella t´ho digui, amb  la qual cosa et prepara el camí però tu ets qui decideix en tot moment el que vols fer o el que creus que és millor. D’aquesta manera ens fem emocionalment autònomes i ens permetem equivocar-nos. Fa que confiem en nosaltres mateixes i així ser capaces de prendre decisions, etc. Treballar amb ella és molt enriquidor a nivell personal i professional. És transparent, generosa, empàtica i quan et parla saps que estàs amb la persona adequada i et deixes portar. Ens ha aportat coneixe’ns a nosaltres mateixes i confiar en que podem fer el que ens proposem”. Ara podem compartir el que hem après amb les famílies i els resultats son molt bons.

En educació emocional, la intenció està en la voluntat de fer les coses i ens ajuda a ser conscients de les nostres emocions per a poder gestionar-les i aprendre a resoldre els conflictes sentint-nos segures i gaudint del que fem. Les persones tenim diferents maneres per a captar, sentir, dir, pensar i procesar una mateixa informació. Aquesta és la personalitat que ens fa ser diferents i únics. L’emoció és la energia que ens mou per aconseguir allò que volem o per evitar-ho.

Quan les persones adultes tenim aquesta actitud integrada fem les coses motivades i contagiem, sense voler, un ambient agradable i empàtic, tot transmetent-lo als nens i nenes.

Als nens i nenes se’ls entrena per a resoldre els conflictes buscant solucions i acompanyant-los amb reforç positiu per a que així sigui.

 

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *