Articles

Els primers dies de curs

La motivació (la de dins), la comunicació positiva, creure en un mateix, la responsabilitat o saber respectar als demés són algunes de les eines imprescindibles per a entrar en una aula, encara que no estiguin escrites a cap lloc, però estan i les necessiten… i molt.

Us proposem alguns recursos:

  1. Us enrecordeu quan éreu petits i anàveu a comprar el material. Quant us atabalava l´angoixa dels vostres pares? Sigueu aquell model de pare i mare optimista i amb humor per a educar.
  2. “Hi ha 2 tipus de pares; els que preparen el camí per als seus fills/es i els que preparen als seus fills/es per a el camí”. Quant més clares tinguis les coses tú, més clares les tindrà el teu fill/a.
  3. Escolliu 2 habilitats (només 2) en les que volgueu començar a entrenar al vostre fill/a, bé perquè creieu que les necessita o bé perquè per a vosaltres són molt importants. (*llista habilitats abaix).
  4. Per a entrenar-les només heu de fer una cosa, que practiqui! Com?      Si voleu que sigui respectuós, que entreni amb vosaltres i cada vegada que no sigui amable o us parli malament, dir-li:

                 “no et permeto que em parlis així perquè em sento malament quan ho fas”

           I si voleu que sigui responsable, que sigui ell/a qui porti la seva motxilla al cole dient-li:

“molt bé, tu pots”

      5. No us preocupeu molt per les rutines, els ritmes i horaris, ells/es s´adapten molt més ràpid que nosaltres. Dos trucs:                 una setmana abans, intenteu anar avançant l´horari de despertar-se i sigues tú el seu exemple. Si comenceu tranquils             i de bon humor la feina i la vostra rutina, ell/a us seguiran.

6. I quan veieu que entén les 2 habilitats i li surt fer-ho de manera més natural, escolliu una 3ª habilitat i seguiu                             avançant.

VOSALTRES PODEU !

 

* empatía, autoestima, treball en equip, respecte, generositat, valentia, humilitat, confiança, comunicació positiva, seguretat, amabilitat, automotivació, responsabilitat, esforç, constància, honestedat, tolerància a la frustració, solidaridad, compromís, agraïment, austeritat, fortaleça interior, autonomía, puntualitat, autenticitat.

 

© Carme Roca Llorens, Dipòsit Legal B- 1807-19

[really_simple_share button='facebook_share']