Voleu saber com ho fem?

Voleu saber com ho fem?

0

Entreu que us ho explico !!

Voleu saber què suposa l´educació emocional i el Com ho fem a l´escola? Em dic Carme i és un plaer poder tenir una pàgina on us ho puc explicar.

Es preten despertar la consciència de que les emocions son necessàries per a viure i el fet de gestionar-les millor o pitjor serà el que ens faciliti les nostres relacions en el dia a dia.

Les emocions són necessaries per a sobreviure i per això, a l´escola, entrenem habilitats per a que puguin anar per la vida i sent conscients del que senten i aprenguin a gestionar els seus conflictes.

Per això us necessitem a vosaltres i, com ens podeu ajudar?

Autoestima —— preguntant com se sent, què li ha passat,… Si no diuen res o no hi vocabulari una abraçada , posar nosaltres la paraula, …

Confiança en un mateix —— respectant acords i sent coherents en les nostres decisions i missatges. Quan diem una cosa l´hem de cumplir

Empatía —— Fent-nos conscients que tots som importants, saludant al conductor del bus, dient bon dia i adéu quan entras a un lloc. Ells imitan

Fortalesa interior —— deixar que s´equivoquin, dir-los que Sí poden, no avançar-nos a fer-los les coses, deixar-los que us demanin ajuda. Els estem ensenyant a superar les dificultats.

Paciència —— acceptar allò que no han aconseguit i així tolerar millor la frustració. Com? doncs, al super ens posem a la cua més llarga, saber esperar a que facin allò que han de fer. Ells/es no tenen noció del nostre temps.

Vull afegir una frase molt brillant, que m´ha compartit una mama del Timbalet:  “ La paciència és una màgia especial que ens ajuda a esperar tranquils i contents”. 

Superar les pors —— enfrentant-nos a les coses i no fugir. Dient les coses en el moment.

Autocontrol emocional —— dient-li que pot sentir-se com vulgui, però no fer el que vulgui amb allò que sent. D´aquesta manera, donem permís a que estigui enfadat i li posem un límit.  Ex: Entenc que estiguis enfadat/ada però a mi no m´ha agradat que trenquis el conte.

El més important per a començar és la intenció que li poseu en tot allò que feu i dieu. I la conseqüència és la satisfacció que teniu cada vegada que aconseguiu un repte. Això és el que fem a les aules amb els nens i nenes, acompanyar-los i entrenar-los les habilitats per a que les puguin utilitzar i poder aconseguir regular els conflictes i poder anar per la vida amb autonomía.                                                                                                                                                El nostre repte és donar sentit a les aules i que els nens i nenes se sentin estimats per aprendre a ser feliços. Només hem de confiar en els nens i les nenes, perque confiar serveix per estimar més, així que comencem a estimar-nos a nosaltres mateixos per a poder confiar en nosaltres i poder-los fer de mirall.

Il.lusioneu-vos i endavant !!!

xerrada13 xerrada14 xerrada18 xerrada19 xerrada115 xerrada121 xerrada125 xerrada126 xerrada128 xerrada130 xerrada131 xerrada133 xerrada137 xerrada138

© Carme Roca Llorens, 2019 Dipòsit legal B- 1807-19

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.