Voleu saber com ho fem?

Voleu saber com ho fem?

0

Entreu que us ho explico !!

Voleu saber què suposa l´educació emocional i el Com ho fem a l´escola? Em dic Carme i és un plaer poder tenir una pàgina on us ho puc explicar.

Es preten despertar la consciència de que les emocions son necessàries per a viure i el fet de gestionar-les millor o pitjor serà el que ens faciliti les nostres relacions en el dia a dia.

Les emocions són necessaries per a sobreviure i per això, a l´escola, entrenem habilitats per a que puguin anar per la vida i sent conscients del que senten i aprenguin a gestionar els seus conflictes.

Per això us necessitem a vosaltres i, com ens podeu ajudar?

Autoestima —— preguntant com se sent, què li ha passat,… Si no diuen res o no hi vocabulari una abraçada , posar nosaltres la paraula, …

Confiança en un mateix —— respectant acords i sent coherents en les nostres decisions i missatges. Quan diem una cosa l´hem de cumplir

Empatía —— Fent-nos conscients que tots som importants, saludant al conductor del bus, dient bon dia i adéu quan entras a un lloc. Ells imitan

Fortalesa interior —— deixar que s´equivoquin, dir-los que Sí poden, no avançar-nos a fer-los les coses, deixar-los que us demanin ajuda. Els estem ensenyant a superar les dificultats.

Paciència —— acceptar allò que no han aconseguit i així tolerar millor la frustració. Com? doncs, al super ens posem a la cua més llarga, saber esperar a que facin allò que han de fer. Ells/es no tenen noció del nostre temps.

Vull afegir una frase molt brillant, que m´ha compartit una mama del Timbalet:  “ La paciència és una màgia especial que ens ajuda a esperar tranquils i contents”. 

Superar les pors —— enfrentant-nos a les coses i no fugir. Dient les coses en el moment.

Autocontrol emocional —— dient-li que pot sentir-se com vulgui, però no fer el que vulgui amb allò que sent. D´aquesta manera, donem permís a que estigui enfadat i li posem un límit.  Ex: Entenc que estiguis enfadat/ada però a mi no m´ha agradat que trenquis el conte.

El més important per a començar és la intenció que li poseu en tot allò que feu i dieu. I la conseqüència és la satisfacció que teniu cada vegada que aconseguiu un repte. Això és el que fem a les aules amb els nens i nenes, acompanyar-los i entrenar-los les habilitats per a que les puguin utilitzar i poder aconseguir regular els conflictes i poder anar per la vida amb autonomía.                                                                                                                                                El nostre repte és donar sentit a les aules i que els nens i nenes se sentin estimats per aprendre a ser feliços. Només hem de confiar en els nens i les nenes, perque confiar serveix per estimar més, així que comencem a estimar-nos a nosaltres mateixos per a poder confiar en nosaltres i poder-los fer de mirall.

Il.lusioneu-vos i endavant !!!

xerrada13 xerrada14 xerrada16 xerrada18 xerrada19 xerrada114 xerrada115 xerrada117 xerrada120 xerrada121 xerrada124 xerrada125 xerrada126 xerrada128 xerrada129 xerrada130 xerrada131 xerrada132 xerrada133 xerrada134 xerrada137 xerrada138

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *